Popkoor

POPKOOR One of a Kind, Berchem

Popkoor One of a Kind is een veelzijdig en onderscheidend popkoor onder de professionele begeleiding van Max Smeets. Met dit popkoor willen we Berchem een popboost bezorgen. Het repertoire bestaat uit pop-, rock- en musicalnummers. Denk aan nummers van Queen, Mika, Abba en vele anderen. Alle arrangementen worden door Max geschreven wat op zich al een uniek geluid teweegbrengt. Kortom een veelzijdig en onderscheidend popkoor , een toffe bende.

Wij zijn in 2013 begonnen als projectkoor voor een uniek concert rond Musicals. Samen met Wanda Joosten en Sebastien de Smet hadden wij ons eerste concert op 18 oktober 2014, mede dankzij de steun van het district Berchem. Door het groot succes van dit optreden en het enthousiasme van de leden zijn we verder gegaan als popkoor.

We repeteren wekelijks op donderdagavond en brengen regelmatig optredens.

Ons repertoire is vooral gebaseerd op pop- en rockmuziek van de jaren 70 tot nu. De meeste van de nummers werden gearrangeerd door dirigent Max Smeets. Hij schrijft eigenzinnige, vier- tot achtstemmige arrangementen en geeft zo zijn eigen touch aan alle nummers.

Voorbeelden van nummers zijn:
* Don't stop me now
* 3-5-0-0 - Musical Hair
* This is the moment
* Bohemian Rhapsody
* Rolling in the deep
* Aquarius
* Joseph's Coat
* I Will Follow Him
* Memory
* Any Dream Will Do
* Oh Happy Day
* Grenade
* All Time High
* Las Palabras De Amor
* Tomorrow Never Dies
* The Lion Sleeps Tonight
* For Your Eyes Only
* Set Fire To The Rain
* I Know Where I've Been
* Diamonds are forever
* 39

* Bohemian Rhapsody