Dirigent


Vacature Dirigent

Popkoor One of a Kind is op zoek naar een professionele dirigent om vanaf februari 2023 onze enthousiaste groep te begeleiden.


MAX SMEETS


Max Smeets wordt geboren in Roermond (Nederland) in 1954 en is muzikaal van vele markten thuis. Hij studeert aan het conservatorium te Maastricht piano, kamermuziek, clavecimbel, en compositie . Hij volgt orkestdirectie bij diverse bekende dirigenten. Als jonge man begeleidt hij diverse koren en geef hij pianorecitals in binnen- en buitenland. Hij is van 1976 tot 1995 werkzaam als docent piano en begeleiding en als dirigent van een aantal koren.

Gedurende zestien jaar en zo’n vijfentwintig musicals is hij Muziekdirecteur van de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Hij dirigeert en arrangeert o.a. West Side Story, Chicago, Evita, Anatevka, Chess, Jesus Christ Superstar en vele andere. Ook in Duitsland behaalt hij grote successen als dirigent van ‘Les Miserables’ en ‘Miss Saigon’. In 2006 heeft Max de muzikale leiding van de megaproductie ‘Rembrandt de Musical’ die speelt in Carré in Amsterdam ter ere van de 400ste geboortedag van Rembrandt.

 

MAXEMILLECORDE
In 1999 groeit het idee van een groot strijkorkest, dat in genres van barok tot Jazz inzetbaar is. In februari 2000 wordt het orkest ‘Maxemillecorde’ ten doop gehouden. Met Maxemillecorde gaat hij terug naar zijn roots als pianist-dirgent. Men kan met een gerust hart zeggen dat hij de vreugde van het pianospelen weer ontdekt heeft. Tevens zorgt hij voor alle muzikale arrangementen. Jaarlijks brengt hij met Maxemillecorde een nieuw theaterconcert in de Vlaamse en Nederlandse theaters.


GELIEFD DIRIGENT
Gedurende heel zijn carrière heeft Max steeds met popkoren gewerkt. Hij was de allereerste dirigent in Nederland van een popkoor in de jaren '70.

Vanuit deze jarenlange ervaring met zowel amateur- als professionele zangers, is Max een zeer geliefd koordirigent. In Nederland en België zijn verscheidene koren trots om Max als dirigent te hebben. Met deze koren brengt hij regelmatig kleine en grote optredens.

Andere koren zijn

Pop- en rockkoor KINDaMAGIC Kapellen

Theaterkoor Castellumkoor, Alphen aan den Rijn

Theaterkoor ChasséKoor, Breda

Remunjs Theaterkoor, Roermond

Vrouwenpopkoor Venrode Voices, Venray

Functieomschrijving

  • U dirigeert popkoor One of a Kind tijdens de repetities op donderdagavond van 20u tot 22u, tijdens afgesproken concerten, toonmomenten of bij deelname aan festivals . (Andere dag mogelijk na overleg)
  • Zelf het koor begeleiden van achter de piano heeft voor ons absoluut een meerwaarde. Maar werken met een pianist behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Je artistieke inbreng is zeer belangrijk en je stelt het repertoire op ( pop, rock en musical) samen met het bestuur.Jouw profiel

  • U hebt een professionele opleiding in koordirectie - popmuziek of vergelijkbaar in ervaring.
  • U kan op een professionele wijze werken met amateurzangers en het beste in hen naar boven halen.
  • Uw kennis van popkoor muziek is een pluspunt, zelf arrangementen schrijven is een meerwaarde.
  • U bent beschikbaar vanaf februari 2024


Ons aanbod

  • U komt terecht in een super enthousiaste en gezellige groep.
  • U wordt ondersteund door een bestuur
  • We voorzien een professionele vergoeding. ( in overleg te bepalen)Interesse